Uw carrièredoelen: wie heeft de leiding?

Uw carrièredoelen: wie heeft de leiding over uw carrière?

Als je voor verschillende werkgevers hebt gewerkt en mogelijk in meer dan één carrière, weet je hoe belangrijk het is om de technische veranderingen in je carrière, nieuwe vorderingen in je branche en je voortdurende carrièregroei en -ontwikkeling bij te houden.

Hoewel veel bedrijven beseffen hoe belangrijk het is om concurrerend te blijven door extra training van hun werknemers, hebben veel bedrijven niet de middelen om in alle behoeften van hun personeel te voorzien.

Dus de juiste verplichting om vooruit te komen en je carrière te laten groeien en de bijbehorende kennis bij te houden, ligt bij jou. Hier zijn enkele ideeën om uw professionele en carrièregroei te bevorderen:

Levenslang leren: de sleutel tot het bereiken van uw carrièredoelstellingen en het opbouwen van uw vaardigheden is een robuust plan voor levenslang leren en zelfstudie.

Met internet is de informatiebron bijna grenzeloos. Hier zijn in het kort enkele uitgangspunten om te overwegen:

1. Blijf op de hoogte van uw carrière en branche door ten minste één algemeen zakelijk tijdschrift en één branchepublicatie te lezen. Gebruik uw vrije tijd, zoals wachten of uw lunchpauze, om op de hoogte te blijven van uw lezing. Wanneer u iets interessants tegenkomt, vat het dan samen en stuur het naar andere leden van uw afdeling en uw baas.

2. Plan om elke maand ten minste één carrière- of zakelijk boek te lezen. Voeg waar mogelijk nog een boek van actueel belang toe.

3. Ontdek online leren. Er zijn letterlijk tientallen cursussen voor afstandsonderwijs. Velen zijn gratis, op video en podcasts. Maak er een punt van om op de hoogte te blijven van wat er beschikbaar is en bouw dit belangrijke leermiddel in uw plan op. De positieve impact op uw carrière zal snel en onmiddellijk zijn naarmate u nieuwe vaardigheden leert, uw sterke punten verbetert en zwakke punten elimineert.

4. Uw leren mag nooit stoppen. Uw plaatselijke junior college en universiteit heeft een kamer vol permanente educatiecursussen. Velen kunnen worden voltooid met slechts één klassikale sessie per maand met het saldo online. Bovendien kunnen sommige leiden tot carrièregerelateerde certificeringen. Andere omvatten het leren van een nieuwe taal, het uitbreiden van computersystemen en softwarevaardigheden of gewoon het verkennen van informatie voor een mogelijke carrièreverandering.

Leren van anderen: naarmate u meer betrokken raakt bij uw beroepsvereniging, moet u iemand zoeken die u kan adviseren over uw carrière en uw algemene carrièredoelstellingen. Houd rekening met hun tijd en plan regelmatig bijeenkomsten om uw voortgang te bekijken en eventuele problemen op te lossen.

Binnen je bedrijf, je loopbaanvereniging of in je vrijwilligerswerk werk je samen met en observeer je anderen die zeer succesvol zijn in één of meerdere fasen van hun loopbaan. Vraag ze waar mogelijk wat tijd om uit te leggen en te laten zien hoe ze de top van een bepaalde vaardigheid hebben bereikt.

Als het een studie of oefening is, stellen ze voor om de items aan je studieplan toe te voegen. Houd ze betrokken bij uw voortgang.

Bovendien, als je iemand ziet die routinematig niet succesvol is bij een activiteit, is dat natuurlijk iets om bij weg te blijven.

Als je vastloopt in een bepaald aspect van je carrière, kun je altijd iemand vinden die je advies en raad kan geven over dat specifieke onderwerp. Carrièrecoaches zijn overal, praten met anderen en krijgen hun aanbevelingen.

Betrek uw baas erbij: wanneer u een schets van uw loopbaanontwikkelingsplan heeft opgesteld; plan een ontmoeting met je baas. Bespreek uw algemene doelen en hoe en wanneer u ze verwacht te bereiken. Krijg feedback over uw prioriteiten en overweeg zorgvuldig eventuele suggesties van uw baas.

Houd in de toekomst uw baas op de hoogte wanneer elke geplande mijlpaal is bereikt en alle andere prestaties met betrekking tot uw carrièreplan.

Leren van externe activiteiten: als uw carrière een lokale, op carrière gebaseerde organisatie heeft, kunt u op verschillende manieren profiteren. Het is een geweldige kans om te netwerken. Lokale bijeenkomsten hebben sprekers waar u meer te weten kunt komen over uw carrière en branchegerelateerde trends.

U moet in commissies kunnen deelnemen en helpen bij lidmaatschapsacties en conferenties. Veel beroepsgroepen hebben trainingen en mogelijke certificeringen.

Nieuwsbrieven, e-mails en websites houden u op de hoogte van nieuws dat belangrijk is voor uw carrière. Ook zullen er mogelijkheden zijn om artikelen te schrijven voor de nieuwsbrief en website.

Een andere waardevolle externe activiteit is vrijwilligerswerk en samenwerken met anderen. Je breidt je netwerk van contacten uit en bouwt belangrijke vaardigheden op zoals; leiderschap, teamwork, marketing en communicatie.

Samenvatting: Uw loopbaanplan is een verbintenis op lange termijn. Blijf flexibel en pas uw doelen aan naarmate uw interesses en vaardigheden veranderen. Je carrièresucces gaat verder dan een bepaalde baan, aangezien je zowel een carrière als een leven opbouwt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.