Op zoek naar een carrière in elektronica

Mensen die graag sleutelen aan defecte elektronische gadgets of een talent hebben voor het repareren van kapotte televisies, kunnen geweldige werknemers worden op het gebied van elektronica-carrières. Tegenwoordig zijn er tal van vacatures en carrièrekeuzes binnen de elektronica-industrie die individuen in staat stellen technische aspecten, creativiteit en verkoop te verkennen. Met de juiste opleiding en ervaring kan men een behoorlijk inkomen verdienen op het gebied van elektronica door een verscheidenheid aan opwindende en uitdagende carrièremogelijkheden na te streven.

Gemeenschappelijke carrières en banen in de elektronica

Elektronica-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor een reeks technologieën die draagbare muziekspelers tot Global Positioning Systems (GPS) reiken. Veel elektronica-ingenieurs werken ook nauw samen met computers en andere elektronische apparatuur. Een verscheidenheid aan vaardigheden wordt geassocieerd met dit type functie, dat zich bezighoudt met communicatie, controlesystemen en signaalverwerking. Meestal is er een specialiteit verbonden aan de titel van elektronica-ingenieur. Een voorbeeld hiervan is te zien bij de luchtvaartelektronica-ingenieur die voor het leger werkt. Er zijn ook analisten op dit gebied, zoals de Airborne Electronics Analyst die verantwoordelijk is voor het besturen van elektronische systemen in de lucht die schepen en onderzeeërs identificeren. Ze helpen ook bij essentiële zoek- en reddingsoperaties.

Als Level I Electronics Assembler stelt men elektronica samen om aan de productspecificaties te voldoen. Voor dit soort banen is een middelbare schooldiploma of equivalent vereist, waarbij 0 tot 3 jaar ervaring in het veld een pluspunt is. Een elektronica-assembleur moet kennis hebben van veelgebruikte concepten, praktijken en procedures met betrekking tot het toegewezen product, en moet ook in staat zijn om instructies en vooraf ingestelde richtlijnen op te volgen. Onmiddellijke supervisie waakt over het algemeen over de voortgang van de werknemer. Meestal wordt er gerapporteerd aan leidinggevenden of managers. Het gemiddelde salaris voor een Electronics Assembler ligt tussen $ 22.493 en $ 29.738.

Als een Level I Electric / Electronics Technician bouwen, onderhouden en testen werknemers elektrische systemen en hun componenten. Een middelbare schooldiploma of het equivalent daarvan is nodig voor dit soort banen, waar de voltooiing van een leertijd en / of een formele gespecialiseerde opleiding de salarissen zal verhogen en zal leiden tot meer kansen op werk. Een elektronische technicus kan tal van taken uitvoeren, zoals de service en reparatie van zowel huishoudelijke als zakelijke elektronische apparatuur. Dit kunnen radio’s, televisies en computers zijn. Soms bevinden werknemers zich binnen een specifiek vakgebied, zoals in de medische, productie-, militaire of telecommunicatiesector. Een elektricien / elektronicatechnicus I verdient gewoonlijk tussen $ 33.097 en $ 40.342, terwijl een elektrotechnicus / elektronicatechnicus III tussen $ 49.269 en $ 61.874 kan verdienen.

Reparateurs van huiselektronica tonen hun talenten als installateurs en reparateurs van televisies, stereo’s, videocamera’s en dvd- en cd-spelers. Degenen die in winkels werken, worden banktechnici genoemd, terwijl de reparateur die de woning bezoekt, een veldtechnicus wordt genoemd. Gemeenschappelijke taken zijn onder meer het installeren en afstemmen van apparatuur om de beste geluids- of visuele output te bereiken; vervangen van defecte onderdelen; en het maken van serviceoproepen.

Onderwijsvereisten: carrière in de elektronica

De voorbereiding op een carrière in de elektronica begint op de middelbare school, omdat een sterke basis in wetenschap en wiskunde individuen helpt bij het nastreven van dit soort banen. Studenten op de middelbare school moeten zich concentreren op het volgen van cursussen, zoals natuurkunde en scheikunde. Sommige functies vereisen ook geavanceerde schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Paden voor hoger onderwijs die verband houden met het betreden van het elektronicaveld, omvatten het behalen van een Bachelor of Science of een associates degree. Enkele van de cursussen die u kunt tegenkomen, bevatten informatie over circuits, lineaire systemen, elektromagnetische velden en computergebruik.

Werken in elektronica: Verenigde Staten en Canada

Als het gaat om werken in de elektronica-industrie, zijn er veel verschillende bedrijven met een reputatie voor het bieden van bevredigende vergoedingen en voordelen in de Verenigde Staten en Canada. Om te beginnen staat Microsoft erom bekend een aantal van de beste vergoedingen en voordelen te bieden aan hun werknemers, die in verschillende functies werken, zoals elektronica-ingenieurs en elektronische ontwerpingenieurs. Texas Instruments betaalt hun werknemers ook goed, aangezien een elektrotechnisch ontwerpingenieur een gemiddeld jaarsalaris van $ 109.223 verdient.

Panasonic is de internationale merknaam die Japanse elektrische producten vertegenwoordigt die zijn vervaardigd door Matsushita Electric Industrial Co. Dit bedrijf heeft werknemers in dienst die hun plasmaschermen, digitale camera’s, dvd-spelers en laptops maken en verbeteren. Bij Philips Electronics Canada worden concurrerende salarissen aangeboden voor hun functies, waaronder een plaats als Regional Sales Manager bij Consumer Electronics. Andere bedrijven die waardige banen op het gebied van elektronica bieden, zijn onder meer IBM, Siemens en Toshiba.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.