Handdoekselectie – een korte handleiding voor het kiezen van handdoeken

De juiste handdoek voor de juiste prijs kiezen is tegenwoordig niet zo eenvoudig

een snelle zoektocht naar “handdoeken” op internet, laat ons het enorme aanbod aan textiel, stijlen, afwerkingen en gewichten van handdoeken zien die beschikbaar zijn…

Met zoveel keuze nu, hoe kan iemand beslissen welke handdoeken en welke prijzen geschikt zijn voor uw behoeften?

Alle handdoeken hebben een stofgewicht, u zult verwijzingen naar het “gsm” -gewicht zien, en simpel gezegd betekent dit gewoon de dichtheid of “hoeveelheid” stof die is gebruikt om die specifieke handdoek te maken. Wij zijn van mening dat elke handdoek die kleiner is dan ongeveer 400 g/m², dun zal aanvoelen en er mogelijk “goedkoop” uit zal zien (houd hem tegen het licht en kijk hoe doorschijnend hij is), maar als dat is wat u wilt, zal hij ongetwijfeld “het baan” prima.

Er worden veel beloftes gedaan

over het gewicht van een handdoek, en deze verklaringen zijn vaak onnauwkeurig van wat we hebben gevonden. Dit zou gemakkelijk in een winkel kunnen worden gecontroleerd door gewoon de kwaliteit en het gewicht van een bepaald monster te voelen, het tegen het licht te houden, de draadafwerking te controleren, enz., maar het is ‘heel moeilijk’ om een ​​handdoek te controleren wanneer u online op internet winkelt .

Voordat we ingaan op de details van handdoeken en hun vele variaties, moeten we een veelvoorkomende misvatting uit de wereld helpen, namelijk dat hoe zwaarder (gsm) de handdoek, hoe beter.

Het hangt er allemaal van af wat wordt bedoeld met beter”

Is uw idee van een zachte handdoek van hoge kwaliteit, of is het absorptievermogen, misschien is het de levensduur, het zou echt niet alleen op gewicht moeten zijn gebaseerd. Het is alsof je zegt dat de auto die je kocht de grootste motor had die je kon vinden, laat staan ​​dat hij er vreselijk uitzag, of dat hij slecht rijdt (excuseer de vreselijke analogie).

Soms kan een lichtgewicht handdoek geweldig zijn
absorptievermogen en zachtheid, of gewoon het ideale product zijn in een zakelijke toepassing vanwege de vervangingskosten, waskosten en praktische opslag.

Dus hoe kies je?

Welnu, de eerste vraag die u moet stellen, is “wat is het belangrijkste gebruik van de”
handdoeken?”, en wat heb je daarvan nodig. In een huishoudelijke toepassing zal een zachte luxe handdoek door het hele gezin worden gewaardeerd (dit betekent niet dat je een prestigieuze handdoek van een modehuis moet kopen, want de kwaliteit is zeker niet gegarandeerd in onze ervaring).
zakelijke toepassing uw behoeften kunnen heel goed praktisch onderhoud zijn – gemakkelijk te wassen, sneldrogend, kosteneffectief te vervangen enz.

Om aan de keuzes toe te voegen hebben we nu variaties van textiel en afwerking – modale vezels, bamboe, katoen natuurlijk, linnen (zacht en grof) mixen en weefsels enz, enz en er zullen er zeker meer volgen. De genoemde afwerkingen zijn geweldig, en in wezen zijn ze allemaal gemakkelijk te onderhouden – geen speciale vereisten als zodanig.

Je kunt echter niet echt fout gaan met een 100% katoenen badhanddoek, ongeacht het gewicht van die handdoek, maar… belangrijker zou de afwerking zijn, en of het zal “garen” of zijn strakke weefsel en kwaliteit behoudt na opeenvolgende wasbeurten, en dat kan alleen worden beoordeeld door proef en monster.

Wat Towelsrus heeft geprobeerd te doen

is een goede brede selectie van wat zij beschouwen als een hamam handdoek van hoge kwaliteit met verschillende gewichten en stoffen voor de meeste dagelijkse toepassingen.

Waar mogelijk classificeren ze de handdoeken met behulp van edele metalen referenties – platina, goud, zilver, brons … in het algemeen zou dit het gewicht van de handdoek aangeven (als referentie), waarbij de Aztex Silver Towel Range 450 g/m² is, en hun meest populaire praktische zakelijke handdoeken – kappers, salons, therapeuten, golfclubs, restaurants, hotels, pensions en nog veel meer – ze zijn gemakkelijk te wassen, absorberend en slijtvast. De luxe handdoeken van Egyptisch katoen zijn 650 g/m² en een zwaarder (dicht) gewicht, met de luxe en kracht van Egyptisch katoen, nog steeds beschouwd als een teken van kwaliteit (niet per se het geval in de nabije toekomst).

En natuurlijk de nieuweling in de buurt – Lenzig Modal-vezelhanddoeken – 50% natuurlijke modal-vezel en 50% katoenmix voor ultieme zachtheid en absorptievermogen – een zeldzaam voorbeeld van nieuwe mengmethoden van natuurlijke vezels en natuurlijke vezels die heel goed werken.

De keuze is uiteindelijk aan jou

wat u ook denkt dat bij uw wensen past, maar wat de keuze ook is, zorg ervoor dat de naden en steken strak, dicht en niet “geregen” of hangend zijn, en volg altijd de onderhoudsinstructies en richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw handdoeken lang meegaan, maar als je merkt dat de vreemde afvallige draad eruit gluurt, knip het dan gewoon netjes af met de schaar en blijf je handdoek gebruiken.