De voordelen van Chinees spuitgieten

Het spuitgietproces wordt voltooid volgens bepaalde procedures; spuitgieten kan over het algemeen een vorm zijn, gemakkelijk te automatiseren, hoge productie-efficiëntie, geschikt voor massaproductie; Schimmel algemene eenvoudige, lage productkosten, gemakkelijk om de operatie te controleren. Injection molding kan verschillende speciale eigenschappen verwerken en complexe structuren en vormen van kunststofproducten verkrijgen. Door de voordelen van spuitgieten wordt de spuitgiettechnologie veel gebruikt.

In de afgelopen jaren was China de wereldleider in productie in veel industrieën. De ontwikkeling van spuitgietmatrijzen is ook behoorlijk volwassen geweest, de spuitgiettechnologie in de richting van multi-station, hoog rendement, automatisering, continue, goedkope ontwikkeling. Het ontwerp van spuitgieten is ook snel ontwikkeld, en de trend is om “variëteit”, “snel bijwerken”, “korte levertijd”, “hoge precisie”, “goede kwaliteit”, “lage prijs” en andere richtingen.

Spuitgietproducten van algemeen dagelijks gebruik, civiele industrie tot bijna alle sectoren van de nationale economie, en met een hoog technisch gehalte en producten met een hoge toegevoegde waarde, verbeteren ze het algehele niveau van spuitgiettechnologie.

Meer dan 10 jaar geleden werd de aanvankelijke groei van de Chinese productie gedreven door goedkope grond- en arbeidskosten. Een grote arbeidsmarkt kan elke vestiging gemakkelijk van voldoende arbeiders voorzien om grote hoeveelheden goederen te produceren. In de loop van de tijd zijn de Chinese productiesystemen geavanceerder geworden, met hogere technologieniveaus zoals spuitgietdiensten.

Twee unieke voordelen van Chinees spuitgieten zijn de sleutel, en de ene is de ‘superschaalmarkt’ en de andere is de ‘superschaal industriële keten’, de basisplaat waarnaar we vaak verwijzen. Dit zijn voorwaarden die geen enkele andere regio heeft. Deze superindustriële keten kan snel voldoen aan internationale behoeften, zoals verwerkingsefficiëntie tijdens de pandemie, die in andere landen niet beschikbaar is. Dit is ook waar onze maakindustrie een sterke positie heeft in de buitenlandse concurrentie.

Alles heeft zijn zwakke punten. Het probleem met de Chinese maakindustrie is dat deze ‘groot’ is in plaats van ‘sterk’. De voordelen zijn er nog steeds, maar er zijn te veel low-end producten en te weinig high-end. Zo werd Aria geboren. Lance, de oprichter van Aria, heeft in het buitenland gestudeerd en gewerkt. In vergelijking met andere Chinese spuitgietfabrikanten is het duidelijk dat hij meer weet over de vraag naar spuitgieten in Europese landen. Zo ontstond het online offertesysteem van Aria. Klanten kunnen snel een spuitgietofferte ontvangen door een injection molding quote in te dienen op de website van Aria.

‘S Werelds beste spuitgietfabrikant

Protolabs
Protobals werd in 1999 opgericht door Larry Lukis, met hoofdkantoor en productiefaciliteiten in Maple Plains, Minnesota, gespecialiseerd in de snelle productie van op maat gemaakte spuitgietonderdelen.

Xometrie
Xometry werd in 2013 opgericht door Altschuler en Laurence Zuriff. Het is gevestigd in Derwood, Maryland.

Aria (China plastic injection molding manufacturer)
Aria werd in 2010 opgericht door Lance Lin en heeft haar hoofdkantoor in Dong Guan, China.
Het is een online productieplatform dat een scala aan productiediensten biedt, waaronder spuitgieten, matrijzenbouw, plaatwerk en CNC-bewerkingsdiensten.

3DHubs (opkoop door Protolabs)
3DHubs is in 2013 opgericht door Bram de Zwart en Brian Garret en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. Protolabs verwierf het in januari 2021. En omgedoopt tot Hubs.