De beste matras voor uw rug kiezen

Er zijn maar weinig dingen beter dan aan het eind van een lange dag je bed induiken. Je zucht van opluchting terwijl je wegzakt in de matras, omhuld door je warme deken terwijl je je nestelt in je zachte kussens. Heb je echter ooit gemerkt dat je wakker wordt van die late ochtenduitslapen met een knagende pijn in je rug? Het probleem kan in feite in uw superzachte en comfortabele matras liggen.

Hoewel het misschien ideaal lijkt om in een superzacht bed te slapen, moet de matras uw rug stevig ondersteunen om een ​​goede chiropractische gezondheid te hebben. Uw matras moet een goede slaaphouding en een juiste uitlijning van uw wervelkolom stimuleren. Je hebt misschien wel of niet gehoord dat hoe steviger een matras is, hoe beter het is voor je rug. Tegenwoordig is dit echter niet altijd waar. Laten we eens kijken naar enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de beste matras voor uw rug:

Stevigheid

Lange tijd werd mensen verteld om alleen stevige matrassen te gebruiken, maar dit is niet altijd de beste gewoonte bij het kopen van een nieuwe matras. De beste soort matras zou een middelharde matras zijn; stevig genoeg om je rug te ondersteunen, maar zacht genoeg om comfortabel te zijn.

Matrastype

Matrassen zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, die allemaal van invloed zijn op het comfort en de gezondheid van de wervelkolom van de persoon die erop slaapt. Ten eerste is het meest voorkomende type matras de binnenvering/spiraal. Deze matrassen zijn gemaakt met veren of metalen spoelen die lagen opvulling erop houden. Het probleem met deze matrassen is dat ze niet zijn ontworpen voor langdurig gebruik, omdat de veren na verloop van tijd hun veerkracht beginnen te verliezen en de vulling zo wordt samengedrukt dat uw heupen en onderrug zwaar worden belast. Als je een spiraalmatras gaat kopen, dan is het een goed idee om je neer te leggen bij het om de paar jaar vervangen ervan.

Traagschuimmatrassen zijn erg populair omdat ze het gewicht van de slaper gelijkmatiger over het oppervlak verdelen. Ze verminderen drukpunten en bieden een gelijkmatige ondersteuning van uw hele lichaam. In tegenstelling tot springmatrassen, gaan traagschuimbedden waarschijnlijk veel langer mee, waardoor ze een waardevolle investering zijn.

De beste van alle matrastypes zijn gemaakt van latex. De latex kan natuurlijk zijn, gemaakt van rubberbomen, of het kan synthetisch zijn. Matrassen van synthetische latex zijn niet zo duurzaam en gaan lang mee als natuurlijke latex, hoewel ze nog steeds een goede investering zijn. Latexmatrassen zijn extreem veelzijdig en kunnen in verschillende hardheden worden geproduceerd. Van alle matrastypes hebben latexmatrassen de beste reputatie op het gebied van chiropractische gezondheid.

Uw nieuwe matras testen

Het is absoluut noodzakelijk dat u een matras uitprobeert voordat u deze aanschaft. Dit betekent dat u er minimaal 15 minuten op moet liggen in uw gebruikelijke slaaphouding. Neem indien mogelijk ook het kussen mee waarmee u slaapt, zodat u echt een idee krijgt van het comfortniveau van uw nieuwe bed. Het klinkt misschien vreemd om dit te doen, maar je moet er echt zeker van zijn dat je tevreden bent met je matras voordat je het koopt. U slaapt er immers de komende jaren op! Als je een partner hebt met wie je je bed deelt, moet je samen op de matrassen gaan liggen om te bepalen welke je zowel comfort als de juiste hoeveelheid ruimte biedt.