Alles wat u wilde weten over schilderen met een sproeier

toen we ons proces voor het schilderen van onze keuken in november deelden, dus dit bericht bevat alles wat we weten over verfspuiten en het spuitproces. Als het op de juiste manier wordt gespoten, geeft het een volgende afwerking aan kasten, lijstwerk en houtwerk. Als je hebt besloten dat deze look iets voor jou is, lees dan verder. Ik ga enkele handige tips voor succes voor beginnende sproeiers aanbieden en een paar opties als u onderzoek doet naar de aankoop van een wagner verfspuit huren.

We hebben in de loop der jaren verschillende projecten gespoten, beginnend bij het huis en er is echt geen andere manier om die hoogwaardige gladde verfafwerking te creëren. Er zit echter behoorlijk wat voorbereiding achter die look en er is een beetje techniek voor nodig om een ​​gelijkmatige dekking te krijgen zonder runs! Als je je droomkeuken aan het samenstellen bent en nog nooit eerder hebt gespoten, dan zou je kunnen overwegen om een ​​professional in te huren.

Een ander belangrijk punt. Dit bericht behandelt niet echt het pre-paint-proces zoals breeuwen, vullen en patchen. Een mooie kitlijn is een mooi ding; ) dus beknibbel niet op de voorbereiding.

soorten sproeiers

Dus eerst wat voor soort sproeier heb je nodig? Er zijn grofweg drie soorten sproeiers:

  • Airless, zuigerpompen die hoge druk gebruiken om verf door een punt te spuiten. Deze kan snel veel verf neerzetten en werkt goed met dikke latexverven en primers. (Dit is wat we hebben!)
  • HVLP (hoog volume lage druk) dat uitblinkt in het creëren van een fijne afwerking en een betere overdrachtsefficiëntie heeft dan de airless, wat betekent dat er meer verf op uw doel terechtkomt in plaats van als fijne druppeltjes in de lucht.
  • Luchtondersteunde sproeiers. Deze zijn aangesloten op uw luchtcompressor en kunnen een geweldige betaalbare optie zijn voor kleine projecten zoals planken, kasten of meubels.

airless zijn het beste voor dikke latexverven en primers:-

Vandaag hebben we het over de airless sproeiers, die we hebben, en wat je zou willen hebben voor grote renovatieprojecten zoals hele kamers of huizen. Airless kan latexprimers en verven aan zonder te verdunnen. De HVLP-spuittoestellen zouden een goede optie zijn als uw belangrijkste gebruikssituatie kleine projecten zijn waar fijne controle en de fijnste afwerking nodig zijn, maar ze kunnen geen dikkere verf aan en zijn ook airless.


We hebben een airless instapmodel voor aannemers (Graco ES190) en ik heb het de afgelopen 6 jaar probleemloos bij veel projecten gebruikt. Het is capabeler dan ik nodig heb, maar ik heb de neiging om wat meer uit te geven in de hoop dat tools lang meegaan en tot nu toe is dat het geval met deze. Als u geen $ 500 + aan een spuitmachine wilt uitgeven, zijn er nogal wat opties voor huiseigenaren voor incidenteel gebruik die waarschijnlijk goed zouden werken en ik heb er hieronder een paar vermeld. Een andere optie is om er een te huren voor ~ $ 70 per dag. Je kunt het spuiten uitproberen met apparatuur van aannemerskwaliteit en deze dingen kunnen tonnen verf achterlaten. Het belangrijkste voorbehoud dat ik hier zou geven, is dat het moeilijk genoeg is om een ​​gelijkmatige, grondige dekking te krijgen zonder de extra druk van een dagelijkse huur die tikt terwijl je werkt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.